Winterse Margarita

Als je het mij vraagt zou elk seizoen zijn eigen cocktail moeten hebben. Voor de winter koos ik voor een klassieker, de Margarita, met wat kokosmelk als toevoeging. Hierdoor krijg je een mooi winters kleurtje. Voeg er dan ook nog wat cranberry’s en rozemarijn aan toe en je hebt winter in een glas.

Wat zit er in een Margarita?

Een Margarita is een klassieke cocktail die bestaat uit drie hoofdingrediënten: tequila, limoensap en oranje likeur, zoals Triple Sec of Cointreau. De verhouding van deze ingrediënten varieert, maar een gangbare mix is 2 delen tequila, 1 deel limoensap en 1 deel sinaasappellikeur De rand van het glas wordt vaak ingesmeerd met limoensap en gedipt in zout, wat een kenmerkend contrast toevoegt aan de zoetzure smaak van de drank. Deze cocktail kan zowel geschud en geserveerd in een gekoeld cocktailglas als gemengd met ijs in een blender voor een bevroren versie.

Winterse Margarita

Porties 2

Ingrediënten

  • 90 ml tequila
  • 60 ml Triple Sec
  • 60 ml vers limoensap
  • 20 ml suikersiroop
  • 30 ml kokosmelk
  • IJsblokjes
  • Verse cranberry’s voor garnering
  • Verse rozemarijntakjes voor garnering

Instructies

  • Cocktail Mengen: In een shaker, combineer de tequila, Triple Sec, limoensap, suikersiroop en kokosmelk. Voeg een handvol ijsblokjes toe en schud krachtig totdat de buitenkant van de shaker koud aanvoelt.
  • Serveren: Vul twee cocktailglazen met ijsblokjes. Zeef de margarita in de glazen, zorg ervoor dat geen ijs uit de shaker in de glazen komt.
  • Garneren: Garneer elk glas met een paar verse cranberry’s en een takje rozemarijn voor een feestelijke, winterse touch.