Avocado toast met gepocheerde eieren

Avocado toast, een ontbijt of lunchgerechtje wat op zo’n beetje elke menukaart staat. Maar dat is ook met een reden! Het knapperige brood combineert perfect met de zachte avocado en het gepocheerde eitje. En als je het mij vraagt kunnen feta en platte peterselie ook niet ontbreken op een lekkere avocado toast. Ook mooi meegenomen, dit lekkere ontbijtje zet je binnen 5 minuten op tafel.

Wat zijn lekkere toppings voor avocado toast?

Hier zijn er al aardig wat avocado toasts doorheen gegaan. Dit recept is bij momenteel favoriet. Eerder maakte ik vaak een variant met tomaat, platte peterselie en feta. Ook heel erg lekker! Maar er zijn zo veel meer ingrediënten lekker op avocadotoast. Denk bijvoorbeeld aan ingelegde rode ui, pesto, chilipeper of zalm.

Hoe maak je het perfecte gepocheerde ei?

Begin door een ei zorgvuldig boven een zeef te breken, waardoor je het dunne eiwit verwijdert en het dikker gedeelte met de dooier behoudt. Plaats het ei daarna in een klein kommetje. Verhit water in een pan tot het net niet kookt en roer het water zachtjes met een lepel om een lichte draaikolk te vormen. Glijd het ei voorzichtig vanuit het kommetje in het water, zo dicht mogelijk bij het oppervlak, en pocheer het voor ongeveer 3 tot 4 minuten, afhankelijk van je voorkeur voor de vastheid van het eiwit en de dooier. Gebruik een schuimspaan om het ei uit het water te halen en laat het kort uitlekken.

Avocado toast met gepocheerde eieren

Porties 2

Ingrediënten

  • 2 sneeën zuurdesembrood
  • 1 eetlepel roomboter
  • 4 eieren
  • 1 avocado
  • 40 gram feta
  • 5 gram platte peterselie
  • zout naar smaak

Instructies

  • Eieren pocheren: Breek een ei boven een zeef zodat het vloeibare eiwit weggaat. Doe je ei in een klein kommetje. Zet een pan op hoog vuur en breng het water aan de kook. Zet het vuur vervolgens wat zachter zodat de kook er net af is. Draai hier nu een keer in met je lepel en laat het eitje erin glijden. Pocheer het ei voor ongeveer 3 minuten. Herhaal dit met de overige eieren.
  • Brood toasten: Verhit wat roomboter in een koekenpan en bak hier het brood aan beide kanten knapperig in.
  • Toppings bereiden: Prak de avocado, snijd de platte peterselie fijn en verkruimel de feta.
  • Broodjes maken: Leg de toast op een bord, verdeel hier de avocado, feta en platte peterselie overheen. Breng op smaak met zout. Leg ook de gepocheerde eieren op het brood en strooi ook over de gepocheerde eieren wat zout naar smaak. Serveer de broodjes direct!