Super makkelijke tomatentartaar

Geen gedoe met tomaten ontvellen, roosteren en snijden. Deze tomatentartaar maak je van een blik tomaten! Dus wil je geen stress met het kerstkoken maar wel een lekker voorgerecht, dan raad ik deze tomatentartaar zeker aan! Zowel lekker voor de vega’s als vleeseters.

Hoe maak je tomatentartaar?

Traditionele tomatentartaar wordt gemaakt door verse tomaten te ontvellen, te ontpitten en fijn te snijden, waarna ze gemengd worden met ingrediënten zoals fijngesneden ui, kruiden, olijfolie en azijn. Als alternatief kun je tomatenpulp gebruiken, zoals uit een blik Mutti Polpa, en dit mengen met fijngesneden witte ui, bieslook, kappertjes, mosterd, sojasaus, geraspte Parmezaanse kaas en panko, afgemaakt met zout en peper. Of het met alle blikken tomatenpulp lukt durf ik niet te zeggen, maar deze variant is er helemaal geschikt voor!

Kan tomatentartaar van tevoren worden bereid en hoe bewaar ik het dan?

Het maken van tomatentartaar van tevoren kan juist voordelig zijn, omdat het de smaken de tijd geeft om goed met elkaar te mengen en zich volledig te ontwikkelen. Na het bereiden is het aan te raden om het mengsel op een koele plek te bewaren tot het moment van serveren. Serveer je er brood bij? Bereid dit dan wel pas kort van te voren.

Tomatentartaar

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 blik Mutti Polpa dit laat je uitlekken in een fijn vergiet waardoor je de pulp overhoudt
  • 1/5 e witte ui
  • 5 gram bieslook
  • 1 theelepel kappertjes
  • Klein theelepeltje mosterd
  • 1 theelepel sojasaus
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel panko
  • Zout en peper naar smaak
  • Ter decoratie: theelepeltje creme fraiche, kiemen, ingelegde mosterzaadjes

Instructies

  • Laat de Mutti Polpa uitlekken in een fijn vergiet tot je alleen de pulp overhoudt.
  • Snijd de witte ui, bieslook en kappertjes fijn.
  • Meng de tomatenpulp, fijngesneden witte ui, bieslook, fijngesneden kappertjes, mosterd, en sojasaus in een kom.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en voeg deze samen met de panko toe aan het tomatenmengsel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de tomatentartaar in een serveerring en maak het af met een theelepeltje crème fraîche, wat kiemen en ingelegde mosterzaadjes ter decoratie.