Kip piccata

Een heel makkelijk kipgerecht bomvol smaak! Met maar een paar ingrediënten zet je deze lekkere en malse kip op tafel. Door een laagje bloem om de kip, blijft het vlees lekker sappig. Deze kip piccata is lekker op bijvoorbeeld wat pasta of aardappelpuree. Met nog een salade erbij, heb je een complete maaltijd.

Wat is kip piccata?

Kip piccata is een klassiek Italiaans gerecht dat bekend staat om zijn rijke en smaakvolle karakter. Het bestaat uit dunne kipfilets die licht gebloemd en vervolgens gebakken zijn tot ze goudbruin zijn. Deze filets worden overgoten met een pittige saus gemaakt van citroensap, kappertjes en boter, wat het gerecht zijn kenmerkende frisse en hartige smaak geeft. Kip piccata wordt vaak geserveerd met pasta, rijst of een groene salade, waardoor het een veelzijdig en geliefd gerecht is in zowel traditionele als moderne keukens.

Chicken piccata

Porties 3

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1/4 kippenbouillonblokje
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 5 gram platte peterselie
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 grote teen knoflook

Instructies

  • Kipfilets bereiden: Snijd de kipfilets in dunnere stukken. Vaak kan je het kipfilet haasje er al vanaf halen en de filet snij je in de dikte nog een keer doormidden. Leg de stukken kip op een bakpapiertje, vouw de andere helft eroverheen en sla de kip plat met een deegroller.
    Breng de kip op smaak met peper en zout en haal ze door de bloem.
    Zet een koekenpan op middelhoog vuur, verhit hier de olijfolie in en bak de kipfiletjes totdat ze gaar zijn.
  • Saus maken: Haal de kipfilet uit de pan. Hak de knoflook fijn en doe deze samen met de kappertjes in de pan van de kip. Blus dit nu af met 100 ml kippenbouillon en het sap van 1 citroen. Kook dit voor ongeveer 1 minuutje door. Voeg dan de boter in kleine blokjes toe en roer door totdat je een mooie saus hebt.
  • Samenvoegen: Doe de kip weer bij de saus, laat het nog even op het vuur staan zodat alle smaken kunnen mengen en maak het af met wat fijngehakte platte peterselie en peper en zout naar smaak.