Deze Mexicaanse maaltijdsoep is super smaakvol en makkelijk. De soep zelf bestaat maar uit 4 ingrediënten en je maakt het af met de lekkerste toppings. Leuk om alle toppings in verschillende bakjes te doen zodat iedereen zijn eigen soep kan bouwen.
Wat zijn chipotle pepers en waar haal je ze?
Chipotle pepers zijn gerookte en gedroogde jalapeño pepers, bekend om hun diepe, rokerige smaak die veel Mexicaanse gerechten verrijkt. In Nederland kunnen ze soms lastig te vinden zijn, vooral in hun verse of gedroogde vorm. Daarom maak ik gebruik van een potje chipotle pepers van La Morena, die ook super smaakvol zijn en een authentiek Mexicaans tintje aan gerechten geven. Deze zijn vaak verkrijgbaar in supermarkten zoals de Albert Heijn, internationale winkels of online.
Hoe kan ik de soep minder pittig maken?
Dit is een aardig pittig soepje, ik hou daar heel erg van maar als je het wat minder wil kun je wat minder van het potje chipotle pepers gebruiken. Het kan wel dat je hierdoor wat meer bouillon/zout moet toevoegen omdat dit ook al hierin verwerkt zit. Of voeg aan het eind wat extra passata of zure room toe als het alsnog te pittig is. Een lekker Mexicaans biertje kan ook voor de nodige verkoeling zorgen!
Mexicaanse maaltijdsoep
Ingrediënten
- 2 kippendijen
- 230 gram La Morena Diced Chipotle Pepper
- 690 gram passata
- 1/2 kippenbouillonblokje
- Zout naar smaak
- 1,4 liter water
Toppings
- Avocado in blokjes
- Witte kool fijngesneden
- Radijsjes in dunne plakjes
- Feta verkruimeld
- Tortillastrips maistortillas in dunne reepjes snijden, met 1 el olie + wat zout in de oven doen tot knapperig
- Limoen in partjes
- Verse koriander grof gehakt
- Zure room
Instructies
- Bestrooi de kippendijen met een snufje zout. Verhit een beetje olie in een pan op middelhoog vuur en bak de kippendijen aan beide kanten goudbruin. Dit zal niet alleen de kip voorkoken maar ook extra smaak aan de soep geven door de bruining.
- In een andere grote soeppan, combineer de passata, La Morena Diced Chipotle Pepper, het halve kippenbouillonblokje, en 1.4L water. Roer goed door om het bouillonblokje op te lossen en de ingrediënten te mengen.
- Voeg de voorgebakken kippendijen toe aan de soeppan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
- Haal de kippendijen uit de soep en pluis ze met twee vorken uit elkaar in stukjes of reepjes. Doe de gepluisde kip terug in de pan en roer door de soep.
- Serveer de soep in kommen en maak af met toppings naar keuze: avocado, witte kool, radijsjes, feta, knapperige tortillastrips, een partje limoen, en verse koriander.