Snelle manti pasta

Manti is heel erg lekker, alleen het zelf maken kan best een tijdrovend klusje zijn. Daarom vandaag een super snelle, op manti geïnspireerde, pasta! Terwijl de pasta kookt, bereid jij de overige ingrediënten, even samenvoegen en klaar is je smaakvolle maaltijd. De pasta gaat op een bedje van Griekse yoghurt met knoflook, wat dit gerecht fris en hartig tegelijkertijd maakt.

Wat zijn manti?

Manti zijn traditionele dumplings die populair zijn in verschillende Centraal-Aziatische en Midden-Oosterse keukens, met name in Turkije, Armenië, en Centraal-Aziatische landen. Ze bestaan uit een dunne deeglaag gevuld met een mengsel van gehakt, vaak rund- of lamsvlees, gecombineerd met specerijen en soms uien. Deze kleine dumplings worden meestal gestoomd of gekookt en geserveerd met yoghurt, knoflook, gesmolten boter, en vaak met een variëteit aan kruiden zoals sumak of gedroogde munt.

Waar kan je manti kopen?

Manti kan je ook kant en klaar kopen in de diepvries bij de Turkse supermarkt, net zoals gyoza in de Aziatische supermarkt. Dit kan ook een super makkelijke oplossing zijn wanneer je snel Manti op tafel wil zetten, eerder heb ik hier ook al een receptje over gepost. Mocht je de Manti niet kunnen vinden, en geen zin hebben om ze zelf te maken, maar dan zeker dit recept. Super snel en ook heel erg lekker!

Snelle manti pasta

Porties 4

Ingrediënten

  • 300 gram Orecchiette
  • 200 gram rundergehakt
  • 300 gram Fage Total Griekse yoghurt 5%
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels Oncu paprikapuree
  • 80 gram feta
  • 5 gram platte peterselie
  • 2 eetlepels ingelegde rode ui
  • 2 eetlepels chili olie
  • 1 theelepel za'atar
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Pasta koken: Kook de pasta in een ruime pan met flink wat zout in het water gaar.
  • Yoghurt bereiden: Meng de Griekse yoghurt met 1 teen geperste knoflook en zout naar smaak. Verdeel dit over de 4 borden.
  • Gehakt: Bak het gehakt in een pan op middelhoog vuur. Voeg de paprikapuree, peper en zout toe aan het gehakt en bak dit nog even mee.
  • Toppings: Verkruimel de feta en hak de platte peterselie fijn.
  • Samenvoegen: Giet de pasta af wanneer deze beetgaar is. Verdeel de pasta over de yoghurt, doe hier wat van het gehakt op en maak het af met de chili olie, za'atar, feta, platte peterselie en ingelegde ui.