Week de Kikkererwten: Laat de kikkererwten minstens 12 uur weken in ruim water met de baking soda. De kikkererwten moeten ongeveer verdubbelen in grootte. Spoel ze daarna grondig af en laat ze uitlekken.
Voorbereiden van de Ingrediënten: Snijd de ui, knoflook, en groene pepertjes grof. Doe deze samen met de kruiden in een keukenmachine. Meng tot er geen grote stukken meer zichtbaar zijn en doe dit in een grote schaal.
Mengen: Doe de uitgelekte kikkererwten in een keukenmachine. Voeg de chilipoeder, komijn, en zout toe. Meng tot een grof mengsel, maar niet tot het een puree wordt. Voeg citroensap toe en meng nogmaals kort. Doe dit samen in de schaal met kruiden en meng goed door elkaar.
Vormen van de Falafel: Vorm met je handen of een falafel-lepel kleine balletjes (iets kleiner dan een pingpongbal) of schijfjes van het mengsel. Mocht het mengsel niet goed blijven plakken, meng dan een gedeelte van het mengsel in de keukenmachine totdat het wat fijner is. Roer dit door de rest en als het goed is moet je er nu wel mooie balletjes van kunnen vormen.
Bereiden in de Airfryer: Smeer de falafel licht in met olijfolie. Plaats de falafel in de airfryer mand, zorg dat ze niet op elkaar liggen. Bak ze op 200°C voor ongeveer 15 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveren: Serveer de falafel warm. Ze zijn heerlijk in een pitabroodje met bijvoorbeeld tahinisaus, tomaten, komkommer en sla.