Meng de gist met het lauwwarme water en suiker. Roer dit even goed door en laat dit 10 minuten staan totdat het begint te schuimen.
Meng de bloem met het zout en een kom van de keukenmachine. Giet hier het gistmengsel bij. Kneed dit met de keukenmachine voor ongeveer 10 minuten op middelhoge stand tot een zacht deeg.
Verdeel het deeg in 14 porties en maak hier bolletjes van. Leg deze met genoeg ruimte ertussen op 1 of 2 bakplaten. Dek dit af met vochtige theedoeken en laat dit voor 30 minuten rijzen op een niet te koude plek.
Vorm nu de bagels door met je duim een gat in het midden van de deegbolletjes te maken van ongeveer 3 cm. Leg de bagels opnieuw op de bakplaat en dek af met een vochtige theedoek voor een 2e rijs van 30 minuten.
Zet tegen het einde van de rijstijd een pan met kokend water en de honing op het vuur. Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook nu de bagels 1 Ć 2 minuten per kant in de pan met water. Als je een grote pan hebt kun je meerdere bagels tegelijkertijd doen. Leg ze daarna op met bakpapier beklede bakplaten met voldoende ruimte tussen de bagels in.
Bestrijk de bagels met een losgekopt ei en strooi hier de toppings rijkelijk overheen. Bak de bagels nu voor ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven