Ga terug

Crispy rijst sushi met zalmtartaar

Porties 8 stuks

Ingrediënten

  • 220 gram rijst
  • 330 ml water
  • 1 avocado
  • 2 bosuitjes
  • 200 gram zalmhaas
  • 1 eetlepel sojasaus plus extra voor serveren
  • 1 eetlepel sriracha
  • 1 eetlepel kewpie mayonaise
  • 1 jalapeño
  • Optioneel: cressen sesamzaadjes of furikake voor garnering

Instructies

  • Was de rijst grondig totdat het water helder is. Voeg 330 ml water toe aan de rijst en laat dit ongeveer een uur weken.
  • Kook de rijst daarna in een rijstkoker of op het fornuis tot het gaar is.
  • Verspreid de rijst in een rechthoekig bakblik en druk het stevig aan. Laat de rijst vervolgens een half uur in de koelkast harder worden.
  • Steek met een stekertje rondjes uit de rijst, of snijd deze in rechthoekige of vierkante blokjes.
  • Bak de rijstvormen in een pan met een beetje olie, frituur ze, of gebruik een airfryer tot ze goudbruin en knapperig zijn. Leg ze daarna opzij. Ik bakte ze in een klein laagje olie ongeveer 4 minuten per kant. Het kan best even duren voordat ze mooi goudbruin worden.
  • Snijd de zalmhaas in hele kleine blokjes. Snijd de bosuitjes fijn en meng deze met de zalm, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sriracha, en 1 eetlepel mayonaise.
  • Snijd de avocado in dunne plakjes.
  • Leg op elk stukje crispy rijst eerst een plakje avocado, dan een lepel zalmtartaar. Garneer met jalapeños, en naar wens met cressen, sesamzaadjes of furikake.
  • Serveer de crispy rijst sushi met extra sojasaus.