Bak de shiitake in een pan met wat olie op middelhoog vuur tot ze het meeste van hun vocht verloren hebben en knapperig beginnen te worden.
Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de shiitake, zet het vuur uit, roer door en breng op smaak met zout.
Kook de udonnoodles in een pan met gezouten water volgens de instructies op de verpakking, maar houd ze al dente. Giet ze af en bewaar 3 eetlepels van het kookwater.
Meng in een aparte kom de misopasta met de 3 eetlepels udon kookwater tot een glad mengsel. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en het ei toe aan dit mengsel en roer goed door.
Voeg de udonnoodles toe aan de pan met shiitake en verwarm ze kort. Zet het vuur uit en voeg het miso-eimengsel toe, roer goed door tot je een romige saus krijgt.
Serveer de udon carbonara met fijngesneden nori, sesamzaadjes, en een snufje S&B Chili Peper. Leg bovenop elke portie een ingelegde eidooier voor een extra smaakdimensie.