Ga terug

Vega udon carbonara

Porties 2

Ingrediƫnten

Ingelegde Eidooiers:

  • 2 eidooiers
  • Genoeg sojasaus om de eidooiers te bedekken eventueel aangelengd met 1/4 water

Udon Carbonara:

  • 300 gram udonnoodles
  • 1 theelepel miso pasta
  • 40 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 65 gram shiitake in plakjes
  • Zout naar smaak
  • Optioneel voor garnering: nori in dunne reepjes gesneden sesamzaadjes, S&B Chili Peper

Instructies

Ingelegde soja eidooiers

  • Leg de eidooiers voorzichtig in een kleine kom of schaal. Giet er genoeg sojasaus over om ze volledig te bedekken, eventueel aangelengd met 1/4 water. Laat dit minstens 2 uur marineren in de koelkast.

Vega udon carbonara

  • Bak de shiitake in een pan met wat olie op middelhoog vuur tot ze het meeste van hun vocht verloren hebben en knapperig beginnen te worden.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de shiitake, zet het vuur uit, roer door en breng op smaak met zout.
  • Kook de udonnoodles in een pan met gezouten water volgens de instructies op de verpakking, maar houd ze al dente. Giet ze af en bewaar 3 eetlepels van het kookwater.
  • Meng in een aparte kom de misopasta met de 3 eetlepels udon kookwater tot een glad mengsel. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en het ei toe aan dit mengsel en roer goed door.
  • Voeg de udonnoodles toe aan de pan met shiitake en verwarm ze kort. Zet het vuur uit en voeg het miso-eimengsel toe, roer goed door tot je een romige saus krijgt.
  • Serveer de udon carbonara met fijngesneden nori, sesamzaadjes, en een snufje S&B Chili Peper. Leg bovenop elke portie een ingelegde eidooier voor een extra smaakdimensie.