Ga terug

Vitello Tonnato

Porties 2 personen

Ingrediƫnten

Voor de Vitello Tonnato

  • 100 gram kalfsfricandeau
  • 1/4 e rode ui
  • 6 kapperappeltjes
  • Cressen ter decoratie
  • 2 eetlepels ingelegde mosterdzaadjes

Voor de tonijnmayonaise

  • 0,5 blikje tonijn
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 ansjovisfilet uit blik

Instructies

  • Bereiding tonijnmayonaise: Laat de tonijn uitlekken en pureer deze samen met de mayonaise, kappertjes en fijngehakte ansjovisfilet tot een gladde saus.
  • Verdeel de plakjes kalfsfricandeau in een cirkel op het bord. Vouw de plakjes zo dat het mooi de hoogte in gaat.
  • Snijd de rode ui in dunne ringen en verdeel deze over de plakjes kalfsfricandeau.
  • Voeg de kapperappeltjes, ingelegde mosterdzaadjes en cressen toe ter decoratie.
  • Doe de tonijnmayonaise in een spuitzak/boterhamzakje en spuit in het midden van het bord een mooie hoeveelheid.